COOLNESS și TRADIȚIE la The Good House HărmanUneori vrei să ai parte de luxul orașului, dar, totodată, să experimentezi și viața de la țară. Vrei modern, dar și tradițional. Vrei izul străinătății, dar și mândria autohtonă. Zumzetul de oraș în care mereu are loc câte un eveniment Instagramabil, dar și liniștea naturii care relevă cele mai frumoase momente de conectare cu tine însuți. Puțin din toate, nu-i așa? Și atunci, cum ai putea să alegi, astfel încât să bifezi tot ce ai pe listă, să te simți și bine și să ai parte de o vacanță de vis, așa cum și-o dorești?


Hai să-ți spunem un secret! Am descoperit un loc care-i proiectat tocmai să bifeze toate dorințele celor mai nehotărâți ori ale celor care vor all-in-one. Se numește The Good House și da, e o casă numai bună și dacă îți dorești să petreci câteva zile în inima naturii, dar și dacă vrei să fii totuși la un pas de oraș și să te bucuri de dinamismul urban. Cu un parfum scandinav, dar pe tărâm românesc și cu tradiție săsească, The Good House îmbină armonios necesarul, utilul și ineditul și oferă celor ce-i trec pragul o oază de liniște, care atrage multe aprecieri pe Pinterest.

În Hărman, o comună săsească pitorească aflată la doar cinci km de Brașov, i-am întâlnit pe Maria și pe Gheorghe. O familie extraordinară, o definiție a vieții pline de zâmbet, lipsite de griji și tristețe. Mereu cu zâmbetul pe buze, primitori și gazde desăvârșite, cei doi sunt gata să te primească în căsuța amenajată chiar de copiii lor: Ioana și Sorin, care s-au gândit să le ofere părinților lor un cadou la ieșirea la pensie, un loc al lor, unde să rămână mereu tineri și veseli și să cunoască oameni faini.

The Good House a devenit astfel o afacere de familie, care vorbește totodată despre conceptul de familie. Atât Maria și Gheorghe, cât și copiii lor și-au adus aportul și contribuie activ la tot ce înseamnă acest proiect. De la fost cofetar, Maria îndulcește acum sufletele oamenilor și dă energie, mai ceva ca un cub de zahăr, tuturor copiilor care trec pragul șederii și care o consideră până la sfârșitul vizitei o a treia bunică. Gheorghe e gazda care mereu se asigură că ai paharul plin de cele mai gustoase băuturi și care pune la cale momentele care să facă escapada cu adevărat specială: de la foc de tabără, până la construcții care să crească doza de divertisment de la locație. Energia debordantă a părinților e completată de cea a copiilor lor care se asigură că afacerea este productivă: Sorin este un generator de idei, iar Ioana se asigură că, prin marketing, ele ajung să fie cunoscute de următorii vizitatori.

Proiectul s-a născut așadar din dorința copiilor de a le face părinților lor un dar de preț, dar bogat în emoție și încărcare simbolică. De la idee și până la realizare, drumul nu a fost tocmai ușor, însă obiectivul a depășit obstacolele. Ioana (fiica) ne-a povestit cum, în anul 2017, a cumpărat o casă săsească pe care tatăl ei, împreună cu unchiul, tâmplar de meserie, și cu vărul ei au transformat-o în ceea ce azi apare pe hartă drept oprirea de la The Good House. Lucrările au durat doi ani, iar în 2019 porțile casei au fost deschise pentru oaspeți. Au îmbinat tradiția cu modernul și designul nordic, cu tente industriale, astfel că au recondiționat ușile vechi de zeci de ani ale casei, dar au inclus în amenajare multe piese de mobilier noi, cu un aer minimalist. Casa se bucură acum de un design scandinav, cu note industriale și accente subtile rustice, și, cu siguranță, ar intra în lista de inspirație în ceea ce privește amenajările interioare chiar și pentru cei mai pretențioși dintre designeri. Recent, familia a reușit să termine și cea de-a doua parte a proiectului: au transformat vechea magazine în două studiouri duble și două apartamente, astfel au mărit considerabil capacitatea de cazare a casei.

Te poți bucura de o ședere într-un loc desprins parcă din revistele de home & deco, cu dușuri walk-in, căzi spațioase, perne moi, paturi king size, detalii de efect, și toate așezate într-o simfonie caldă, cu note primitoare. Iar asta doar la interior! În exterior te așteaptă o curte îngrijită, cu o grădină spațioasă, numai bună pentru zilele de vară în care să te bucuri de razele soarelui care se împletesc special să-ți ofere cele mai calde mângâieri.

Iar dacă te temi că te-ai putea plictisi la locație, deși, cu siguranță, vei vrea extra days pentru poveștile Mariei și ale lui Gheorghe, ei bine, trebuie să știi că împrejurimile sunt mai mult decât ofertante. Dealul Cetății Lempeș sau Mlaștina Hărman sunt două rezervații naturale superbe, potrivite pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, Biserica Evanghelică Fortificată Hărman - o bijuterie cu o istorie de peste 800 de ani - te așteaptă să o vizitezi. Faptul că Brașovul se află la doar cinci kilometri de cazare este un plus pentru cei care-și doresc să nu piardă efervescența urbană și să colinde străzile unuia dintre cele mai frumoase orașe de la munte de la noi din țară. Și, ca să continuăm lista cu secrete dezvăluite, îți spunem că proprietarii se asigură că ai parte de drumeții în proximitate, de bucate alese și de cea mai bună pălincă din zonă. Cool, nu-i așa?

Credeai c-am uitat? Nu, nu! Ne-am asigurat că întrebarea devenită tradiție deja pentru noi, atunci când stăm la povești cu proprietarii locațiilor, apare și de această dată în discuție, așadar am întrebat-o pe Ioana cum ar arăta pentru ea o zi perfectă, dacă s-ar caza la The Good House și ne-a răspuns astfel: „Mi-aș începe ziua cu un cappuccino pe care să îl beau în mica grădină din curte, alături de Bella și Bruno, cățeii simpatici de la The Good House, sub bolta de viță-de-vie. După micul dejun îmi place aș citi câteva rânduri pe o pătură în livadă. O plimbare la cetate (care este o minunăție), cu oprire la brutăria artizanală din comună este întotdeauna o idee bună. Seara este un moment bun pentru un foc de tabără, o țuică sau vișinată de casă și o poveste cu Maria și Gheorghe.”

Și pentru că ne-am gândit să-ți aducem mai aproape această experiență de la casa de sași autentică, am pregătit pe epicvisits.com un pachet special de cazare: Harman- The Good House. Așa că, următoarea ta vacanță de neuitat e la doar un click distanță.

Poveștile și bucuria oaspeților sunt răsplata cea mai frumoasă și importantă pentru familia de la The Good House, așadar nu putem decât să te invităm să fii vesel aici și să le transmiți și gazdelor din bucuria ta. Ce zici? Ai curaj să fii, măcar pentru o vacanță, pe deplin fericit?

Echipa Epicvisits.com