Vila Katharina - Bijuteria din inima medievală a Brașovului

O poveste de dragoste, un talisman architectural și un oraș care vibrează istorisiri la fiecare pas. Acesta poate fi considerat startul unei lungi descrieri a locului care ne-a fascinat încă de la prima vedere. Când l-am descoperit însă în profunzime, am decis să nu mai pierdem nicio secundă și să ți-l prezentăm imediat, pentru că (spunem noi) avem nevoie să fim cuceriți, chiar și atunci când vorbim despre o vacanță.

Cu acest loc prețios dorim să continuăm seria de articole din această lună; o lună dedicată femeilor antreprenoare, din domeniul turismului românesc. Iar Vila Katharina este o bijuterie pe care am fost fericiți să o regăsim în inima orașului Brașov, acolo unde istoria și rafinamentul se împletesc sublim, bijutierul fiind Andreea Balint.

Întâi de toate însă, să facem cunoștință cu Andreea Balint, cea care a pus suflet în acest loc minunat și care a dat contur unui spațiu inedit, de o candoare aparte. Chiar dacă Andreea este avocat de profesie, inima sa a bătut tot timpul pe ritmuri de design, istorie și romantism. Iar din aceste frumoase ritmuri, a ieșit o simfonie de loc, pe care nu numai că o poți admira, ci poți chiar să faci parte din acest tablou muzical. Pasiunea Andreei e chiar afacerea sa, pentru că nu trece vizită fără să se asigure de cât de mulțumiți au fost clienți. O sursă pură și sigură de energie sunt pentru ea recenziile pe care le lasă oamenii la finalul șederii, iar ea e mereu curioasă și întreabă cum s-au simțit oaspeții, dacă au mâncat și dacă simt că ar fi ceva de îmbunătățit. Ei bine, ce ai putea îmbunătăți la un loc care e o definiție a eleganței desăvârșite?


Eleganța aceasta aparte s-a construit cu multă muncă și multă creativitate, izvorând din dorința de a oferi oamenilor o experiență de neuitat și de a le arăta cum se locuia în interiorul cetății Brașovului în secolele XVIII-XIX. Conceptul hotelului de tip boutique a pornit de la legenda Katharinei Siegel, considerată iubirea neoficializată a domnitorului Vlad Țepeș. Parfumul celor 22 de ani de dragoste dintre cei doi parcă a rămas impregnat pe străzile pe care se regăsește azi și Vila Katharina - o ședere de patru stele care redă perfect emoția acelor vremuri.
Locația a fost refăcută cu multă migală, pentru a le oferi celor care trec pragul vilei o experiență cât mai apropiată de traiul din acele timpuri. Proprietara ne-a dezvăluit că procesul a fost unul greu, dar minunat. Întâi de toate, imobilul a trebuit consolidat, apoi adus la nivelul de confort de patru stele, astfel că tot proiectul a durat aproximativ trei ani. Restaurată complet, locația a păstrat până în cele mai mici detalii arhitectura și designul anilor 1700-1800. Camerele sunt mobilate în stil Biedermeier și Art Deco, așa că orice secundă petrecută la Vila Katharina te va face să te simți ca un nobil din secolul XVIII. Fiecare obiect de decorațiune și întreaga amenajare vorbesc despre notele sofisticate ale trecutului, rimate totuși, ca-ntr-o frumoasă poezie, cu accente de confort contemporan.
Dacă te decizi ca următoarea ta vacanță de vis să fie aici, trebuie să știi că te vei putea caza în una dintre cele două camere duble de lux (Sapphire sau Onyx) sau în apartamentul regal. În completare, vei putea face o baie relaxantă, în una dintre căzile freestanding, cu un design plin de rafinament. De asemenea, te vei bucura de o mâncare delicioasă la fiecare mic dejun, compus din preparate din produse bio, de la producători locali, cu o servire A la carte. Dacă vrei să te răsfeți pe deplin, atunci poți solicita mic dejunul în cameră, iar preparatele-ți vor fi servite pe tăvi argintate, din veselă de porțelan speciale, precum Zsolnay, Herend sau Rosenthal, piese de veselă foarte apreciate de cunoscători. Opțiunile gastronomice sunt vaste, astfel că pentru prima masă a zilei vei putea alege unul dintre meniurile de tip continental, vegetarian, englezesc sau francez. După gustare, te poți relaxa în salon sau pe terasă ori poți să descoperi colecția de bijuterii Katharina Siegel sau îndulci ziua cu ciocolata Luado.

Dacă după masă sau seara vrei să ieși la o plimbare, atunci trebuie să știi că vei putea vizita întreg orașul Brașov, fiind practic mereu la doi pași de atracțiile turistice emblematice precum Biserica Neagră sau Sinagoga, dar și de împrejurimile și de natura bogată care îmbrățișează întreg orașul.

Bineînțeles, experiențele nu se încheie niciodată așa de repede. Special pentru tine, am dezvoltat două pachete tematice de vacanță, care să-ți ofere o escapadă la cote maxime. Poți alege de pe site-ul nostru atât pachetul pentru două persoane, de o noapte: Best Moments with a Vogue Photographer, care, pe lângă masa și cazarea de excepție de la Vila Katharina, îți oferă și o ședință foto cu un fotograf profesionist, astfel încât să ai mereu amintiri înrămate de care să te bucuri, cât și pachetul pentru două persoane, de o noapte: Unique Vintage Stay in the Heart of the City, prin care vei beneficia, printre multe altele, și de un discount de 10% la magazinul de bijuterii Katharina Siegel, astfel vei putea să iei un fragment din prețiozitatea locului și să-l păstrezi peste timp, drept moștenire a unei vizite de neuitat.
Așa cum deja te-am obișnuit, am întrebat și de această dată cum ar arăta o zi perfectă, în viziunea proprietarei. Andreea ne-a spus că, dacă ar fi oaspete în propria sa locație, s-ar trezi în așternuturile albe, mătăsoase și ar lua un mic dejun bogat, pregătit și servit cu mare fast de un personal care „știe să te facă să te simți ca acasă”. Iar de acolo, experiențele și misterele descoperite vor rula ca un ghem de ață ce se desface ușor, ușor.

Și povestea plină de magie nu se încheie aici… Proprietara ne-a mărturisit că în plan a apărut ideea de extindere. În plus, întreaga echipă de la Vila Katharina e mereu în căutarea unor noi colaborări și experiențe interesante.

Te invităm într-o nouă vizită epică, unde experiențele deosebite vor creiona amintiri de neuitat și vor descrie concediul tău ca o călătorie în timp. Abia așteptăm să ne povestești cum a fost!
Credit foto: Raluca Arhire