Wegloo

Prima lună a primăverii este, la nivel mondial, dedicată femeilor. Femeilor care încearcă, descoperă, fac lumea să fie mai bună și mai frumoasă. Astfel că, și noi vom celebra în luna martie femeile de succes, care au îndrăznit să viseze, să creeze și să transforme visul în realitatea celor din jur. Celebrăm antreprenoarele care au vrut să ofere, în lumea turismului, mai mult decât simple experiențe de călătorie și au țintit către vizite epice, care să le rămână adevărate amintiri de neuitat celor care le experimentează.

Azi facem cunoștință cu proprietara unei locații superbe din România, care parcă duce cu gândul la o escapadă în Peninsula Scandinavă, acolo unde te poți caza într-un igloo pentru a admira Aurora Boreală.


De unde a început însă povestea? Proprietara ne-a dezvăluit că, încă de mică, a fost pasionată de călătorii, de locuri faine și chiar a locuit în afara țării pentru o perioadă de timp. A avut astfel ocazia să vadă de aproape câteva concepte deosebite, însă mereu și-a dorit să dezvolte un proiect aici, în țara sa, în România. Își consideră țara minunată și un loc propice pentru a-și construi visul, așadar proiectul Wegloo a venit natural, izvorât din pasiunea ei pentru călătorie, experiențe unice, care s-au împletit armonios cu ideea de a clădi pe aceste tărâmuri ceva diferit, la o calitate superioară.

Chiar dacă a lucrat în UK, drept consultant în IT, a început apoi o carieră în domeniul turismului și a dezvoltat cu pași siguri povestea Wegloo. O poveste care încă se scrie...

Locația este una neobișnuită, fără doar și poate, pentru țara noastră, astfel că am întrebat-o cât de anevoios a fost tot procesul de amenajare al spațiului, mai ales că acesta combină experiența unei șederi de lux cu experiența unei vizite în inima naturii, acolo unde stelele și freamătul copacilor sunt martorii a ceea ce trăiești. Provocări în a creiona un astfel de loc au fost cu siguranță, iar printre lucrurile de pe listă ne-a menționat că a fost foarte greu să găsească răspunsuri la multe întrebări legate de construcție, de dotarea cu toate utilitățile necesare și cum ar fi putut fi utilizată cazarea pe tot parcursul anului. Pentru că un astfel de proiect nu exista la noi în țară, întregul proces a durat câteva luni bune, timp în care antreprenoarea s-a ocupat de fiecare etapă în regim propriu, de la construcție, la designul interior (care nu vrem să dezvăluim prea multe, dar e desprins parcă din board-urile de inspirație de pe Pinterest). După ce a prins dinamica lucrurilor, nu a mai durat un an până când al doilea igloo era deja inaugurat.
Credem că o vizită e cu adevărat epică doar atunci când gazda simte cu adevărat că are o chemare în domeniul ospitalier. Proprietara de la Wegloo ne-a mărturisit că, pentru ea, domeniul turismului este modalitatea perfectă de a oferi oamenilor o evadare din viața de zi cu zi. Tocmai de aceea a dorit să creeze cu fiecare igloo nou o experiență diferită, o poveste diferită, pentru a le permite și celor care se reîntorc să aibă parte de amintiri unice de fiecare dată. De asemenea, a completat spunând că: „Noi nu privim Wegloo ca un alt tip de cazare, ci îl privim ca o experiența prin care ajutăm oaspeții să își folosească într-un mod pozitiv timpul liber, să se relaxeze, să se reconecteze cu natura, să petreacă timp de calitate în doi, să aprecieze lucrurile care contează cu adevărat și să experimenteze diferite activități în funcție de starea de spirit în care se află. Consider că proiectul Wegloo oferă tuturor oaspeților acea „adiere de aer proaspăt" de care cu toții avem mare nevoie pentru a ne simți împliniți și fericiți.”, iar noi nu putem decât să aplaudăm cum antreprenoarea simte acest loc dezvoltat în Azuga.
Pentru a se asigura că fiecare experiență de cazare este cu adevărat una epică, gazda ne-a povestit că, înainte de a inaugura un nou igloo, petrece cel puțin o noapte în calitate de turist. Astfel că a conturat, chiar și pentru sine, experiențe fascinante: de la alarma de dimineață înlocuită plăcut de ciripitul păsărilor, la urmăritul norilor din pat, micul dejun pe terasa igloo-ului, la mountain biking (una dintre activitățile oferite la cazare), și până la relaxarea din jacuzzi-ul cu care e dotat igloo-ul pe timp de vară, pentru ca seara să se încheie cu o scurtă plimbare spre pădure, drumeție îmbrăcată în priveliștea minunată creată de lumina lunii care se revarsă peste crestele munților.

Nu-i așa că sună ca desprins dintr-un basm? Ei bine, chiar pare a fi, pentru că experiența de la Wegloo e mai mult decât o ședere frumoasă, e un întreg amalgam de sentimente și activități, care se împletesc armonios, pentru o experiență cu adevărat epică. Prin pachetul de pe site-ul epicvisits.com te poți bucura de o experiența într-un dintre igloo-uri, pentru două persoane, cu mic dejun inclus, și poți experimenta viața luxuriantă dintr-un design impecabil, cu o plasmă TV, alături de frumusețea naturii, pentru că peste 5 milioane de stele te vor ocroti sub lumina lor în fiecare noapte.
În prezent, te poți caza la unul dintre cele 3 igloo-uri date în funcțiune chiar și iarna, pentru ca din luna iunie să poți alege din 5 variante diferite. Proprietarea ne-a dezvăluit faptul că, pe viitor, își dorește să extindă proiectul într-un resort variat de glamping, care să conțină mai multe tipuri de cazare, o zonă spa și o zonă centrală comună, accesibilă tuturor unităților de cazare, pentru a facilita conectarea oaspeților și a bifa și aspectul social, chiar cu speranța de a forma o comunitate alcătuită din toți oamenii faini care trec pragul acestei locații epice. Așa că nu rata momentul și fii printre primii membri ai comunității.

Povestea ne-a cucerit, fotografiile ne-au convins, așa că ne rămâne doar să-ți dăm întâlnire la Wegloo Azuga. Experiența de aici o vom ține minte cu siguranță: noi și toate stelele care ne vor fotografia emoțiile.

Te așteptăm!