Emoție autohtonă și un loc făurit cu suflet

'Știai că pentru o incursiune în timp nu ai nevoie de o mașinărie specială?'

Chiar deloc. Ai nevoie doar de un loc pictat cu sentimente autentice și cu dorința reală de a oferi celor care pășesc pe aceste meleaguri un fragment din timpurile de altădată.

Din nostalgia vremurilor de odinioară, dar și din teama ca multe dintre obiectele vechi, specifice anilor de demult, să dispară, s-a născut ideea de a contura un astfel de loc, o comoară sfântă a Transilvaniei. Gazda acestui refugiu de la cotidian, care servește drept o lecție de tradiție, este Silviu (Goga), un preot care, din dragoste pentru lume și pentru oameni, a construit un muzeu al satului într-o casă veche, dar dotată cu toate facilitățile de cazare necesare.

Rucar 1Rucar 2

Atmosfera de la Transilvanian Traditional House este specifică vieții de la țară, anterior modernismului. Aici, te vei putea bucura, alături de cei dragi, de liniștea naturii, completată de confortul unui spațiu inedit și deosebit, până în cel mai mic detaliu. Fiecare element alcătuiește cu multă iscusință conceptul, astfel că vei găsi multe piese reprezentative satului și zonei cu adevărat speciale.

Probabil ai ajuns în punctul în care te gândești ce poate fi deosebit la o casă veche sau de ce nu ai merge mai degrabă la bunica, decât într-un astfel de loc. Ei bine, pentru că o astfel de vacanță rămâne o experiență de neuitat, din prima secundă în care ai ajuns și până la ultima secundă în care ai rămas.

Te provocăm să faci un exercițiu de imaginație și să te poziționezi într-un loc care-ți vorbește la fiecare centimetru despre viața simplă, de la țară, cu toate frumusețile ei. Originalitatea și naturalețea spațiului sunt completate și de localitatea în sine: un sat mic și discret, așezat pe malul drept al Râului Olt, care a suferit foarte mici modificări în ultimii ani, astfel că păstrează farmecul satelor de altădată. Tot acest amestec de emoție este îmbrăcat în relieful spectaculos: o împletire dintre apa cristalină, luncă a Oltului și dealurile abrupte ale Podisului Hărțibacidului, legată cu funda superbă de păduri și pășuni întinse, care se desface până la poalele Masivului Făgăraș. Zona te va fascina și prin prezența pretutindeni a trovantilor, pietre sferice de diferite dimensiuni numite și „pietre care cresc" sau „pietre vii", a căror origine e învăluită în mister. Iar misterul zonei continuă cu movilele ce se presupune a fi tumuli (morminte din perioada dacică).

carpathia 3carpathia 4
Locația în sine este cel puțin la fel de spectaculoasă. Iarna aici capătă un miros al vremurilor apuse, cu note de iubire și prețuire pentru cei dragi și pentru natură. Decorul e pregătit, pictat în alb, în straie groase de omăt strălucitor. Te așteaptă să lași urme pe zăpada proaspătă, așa cum și-au lăsat atâtea generații amprentele asupra detaliilor ce construiesc acest loc superb.

Îți păstrăm locul cald și pentru la vară, când vei putea să faci o plimbare ghidată sau cu bicicleta pe drumul pavat cu povești ale culturii săsești. Ori, dacă iubești caiacul sau pescuitul, liniștitul Olt te așteaptă cu malurile sale generoase.

E locul perfect dacă îți dorești o experiență epică alături de familie sau de grupul de prieteni aventurieri, cu care mai pornești în drumeții. Vei putea experimenta peisajul rural într-un mod autentic. Aici vei descoperi poveștile populare locale, într-o călătorie fantastică.

Silviu este o persoană deschisă și comunicativă, un om căruia îi place să investească în oameni. L-am întrebat cum ar descrie el o experiență de cazare perfectă și ne-a spus că: „este cea în care nu se simte ca un turist, ci ca un prieten venit în vizită”. Te va așeza la masă cu el și veți gusta împreună mâncăruri cu multă brânză (pasiunea lui). Preot de meserie și prin har, consideră că oamenii care îi trec pragul nu sunt doar trecători, ci prieteni pe care nu i-a cunoscut încă. Nu crede că a fi activ în domeniul afacerilor se suprapune cu dorința de a vedea frumusețea din fiecare și, tocmai din dragoste pentru oameni, a ales acest loc pentru pensiune: un loc de suflet, unde oamenii să se regăsească și să-și redescopere rădăcinile.

Vizita ta epică îți este pusă la dispoziție pe epicvisits.com:Rucăr-Family Holiday in Charming Village, printr-un pachet de 3 zile și 3 nopți pentru maxim 4 adulți, în cadrul cărora te vei bucura de o cazare într-un loc de poveste, de mâncăruri tradiționale, proaspăt gătite în gospodărie și 3 activități la alegere (plimbare cu ghid, plimbare cu căruța, caiac, pescuit). Pachetul include și o bonificație: pentru copii cu vârsta de cel mult 7 ani vacanța este gratuită, iar grupului se pot alătura până la 4 copii. Vă invităm, așadar, pe site pentru mai multe detalii.

rucar 5rucar 6
Te avertizăm! Te vei îndrăgosti de tradițiile transilvănene prin această călătorie în timp, care-ți va sta drept amintire de povestit peste ani și ani. Ești pregătit?