Travel Carpathia - Spectacolul naturii sălbatice începe!

'Se trag cortinele și… primul show e asigurat de urși, cerbi, vulpi și păsări care dansează pe simfoniile naturii. Iar în mijlocul lor ești TU.'

Acesta este doar un fragment din spectacolul inedit care te poate aștepta în acest final de toamnă la Travel Carpathia, în vacanța ta de neuitat. Povestea locului a început însă să se scrie în 2009, atunci când Fundația Conservation Carpathia a fost inaugurată. Fundația, un ONG românesc fondat de 12 filantropi și conservaționiști, are ca scop principal tăierea pădurilor, dar și protejarea unui zone cu natură sălbatică din sudul Carpaților din România. Bineînțeles, obiectivele Fundației sunt numeroase și la fel de importante, așa că te invităm să arunci o privire pe website.

Carpathia 1Carpathia 2

Ce e impresionant la Travel Carpathia este că iubirea pentru natură a legat o poveste de dragoste, care mai apoi s-a reflectat, din nou, spre ocrotirea și protejarea vieții sălbatice. În anii 1993, respectiv 1995, Christoph Promberger (Germania, silvicultor) și Barbara Fuerpass (Austria, biolog) se întâlneau în România, pentru un studiu de cercetare al lupilor, unde aveau să lege o frumoasă poveste de iubire, care a condus mai departe la întemeierea unei familii în județul Brașov.


Istorisirea lor e marcată de curaj, de ambiție și de dorința de face diferența. Atunci când pădurile din zona lor de studiu au început să fie amenințate de tăieri masive ale proprietarilor cărora Statul Român le-a retrocedat terenuri, au simțit avântul să se implice. Astfel, au început procesul de protejare prin cumpărare, iar în prezent, Carpathia ocrotește 25.000 de hectare de pădure din munții Făgăraș, Piatra Craiului și Leaota.


Astăzi, soții Promberger scriu, în România, povestea de succes a soților Tompkins din Patagonia (care au creat, împreună cu guvernele statelor Chile și Argentina, cea mai importantă rețea de parcuri naționale de pe glob); viziunea celor dintâi fiind să contureze în țara noastră cel mai mare și sălbatic parc național acoperit de păduri de pe continentul european: Parcul Național Munții Făgăraș, de 200.000 de hectare. Noi am considerat-o o dovadă de autodepășire și o porție de inspirație, cu care ne dorim să te hrănim în viitoarea ta escapadă.

Iar dacă până acum nu te-am convins de ce ar trebui ca următorul tău concediu să fie un pachet tematic la Travel Carpathia, nicio grijă: the show goes on!

Travel Carpathia este mai mult decât o zonă, o idee, o fundație. Înglobează și o experiență completă, de la mâncare și cazare, până la activități și împrejurimi, care va cuceri orice oaspete aventurier.

carpathia 3carpathia 4
Pe lângă natura care se desface precum o carte, observatorul și locul de ședere sau ferma Cobor sunt desprinse din același colț de rai. Observatoarele de faună sălbatică din Munții Făgăraș sunt tururi all-inclusive, în care oaspeții beneficiază de cazare cu pensiune completă, în stil tradițional, și preparate din produse locale. Conexiunea cu natura, liniștea și confortul sunt completate de drumeții alături de un ghid specializat și autorizat. Astfel, vei fi în mijlocul naturii sălbatice, dar protejat sută la sută.

În plus, împrejurimile te vor lăsa fără cuvinte. Priveliștea fantastică asupra Munților Făgăraș și a Vârfului Moldoveanu (2544 m) e completată de Iezer-Păpușa și Piatra Craiului (cea mai lungă creastă calcaroasă din Carpați -25 m). În zonă, se mai regăsesc Cheile Dâmboviței, Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Dâmbovicioarei, dar și faimosul Castel Bran, cunoscut datorită legendei lui Dracula. Astfel, „plictiseala” nu e un cuvânt acceptat pe aceste meleaguri, pentru că atracțiile și opțiunile sunt numeroase.

Pentru cei mai puțini aventurieri, dar la fel de iubitori de natură, alternativa este Ferma de Biodiversitate Cobor, aflată în Podișul Transilvaniei, un loc care îmbina perfect pășuni cu valoare naturală ridicată, conservare a biodiversității, agricultură ecologică și o destinație ideală pentru turism și afaceri. Vei putea observa îndeaproape cai, Surele de stepă (o specie de vite foarte rară) sau Ciobăneștii Carpatini, crescuți la fermă.

carpathia 5carpathia 6
Vizita ta epică la Travel Carpathia te asigurăm că va fi o amintire de povestit nepoților. Cel puțin, credem că vei fi la fel de frumos impresionat precum au fost: pianistul celebru Havasi, Jack Wolfskin (Școala Alpină din Innsbruck) sau jurnaliști și editori de la publicații precum National Geographic, Lonely Planet, Sunday Times, Telegraph, The Guardian, și mulți alții, care au trecut pragul acestui fragment de paradis natural.

Satisfacția de a contribui la o cauză măreață se va împleti cu experiențe care te vor fascina și poate vei avea parte de un moment special cum a fost cel în care prin fața observatorului au trecut, ca într-o paradă, un urs, un cerb, o vulpe și un lup.

Am întrebat-o pe Simona Bordea de la Travel Carpathia cum ar arăta o zi perfectă pentru ea și iată ce ne-a răspuns: "
„Ziua perfectă este atunci când pornești fără așteptări, când te desprinzi de civilizație și te aventurezi în sălbăticie (alături de un ghid cunoscător, desigur), lăsându-te surprins de spectacolul naturii. Rețeta noastră de succes este atunci când „adăugăm” cu grijă ingrediente precum liniște, aer curat, fructe de pădure, preparate naturale tradiționale, povești, flora și fauna locale, drumeții și… un somn sănătos la finalul zilei. Cum altfel sa arate vacanța perfectă?"

Dacă și tu ești la asentiment cu această descriere a vacanței tale speciale, atunci te așteptăm pe site-ul nostru, epicvisits.com, unde ți-am pregătit câteva pachete tematice, pentru următoarea ta experiență epică.

1. Brașov - Amazing Farm Stay at Cobor
- un pachet pentru a o noapte la Ferma Cobor, unde te poți conecta cu frumusețea și liniștea naturii.
2. Brașov - Complete Farm Experience at Cobor
- gustă din preparatele tradiționale de la fermă și fii gata pentru o incursiune în viața tradițională.
3. Făgăraș Mountains - Complete Wildlife Experience
- experimentezi 2 nopți într-un tur complet al observatoarelor de urși, într-o cazare tradițională.
4. Făgăraș Mountains - Comisu Hide Wildlife Experience
- experiența din inima naturii, cu o ședere de 2 zile la observatorul de urși de la Comisu și multe alte surprize explicate pe site.
5. Făgăraș Mountains - Bunea Premium Wildlife Experience
- o călătorie completă, la observatorul de animale sălbatice de la Bunea, plus multe alte experiențe tematice de neratat.